Onderzoek naar de doorstroom van vrouwen naar hogere wetenschappelijke posities voor de Rijksuniversiteit Groningen

Van najaar 2014 tot en met mei 2015 deed Ineke van Halsema onderzoek naar de doorstroom van vrouwen naar hogere wetenschappelijke posities aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het onderzoek bestond uit twee delen. In het eerste deel lag de nadruk op de ervaringen van vrouwelijke wetenschappers bij een viertal faculteiten (FEM, FNW, GMW en Letteren) met die doorstroom. Het tweede deel was een benchmark onderzoek bij een aantal Noord Europese Universiteiten (Göttingen, Berlijn, Uppsala, Århus, Leeds en Gent) naar voorzieningen die wetenschappers ondersteunen bij het vinden van een goede werk-privé balans. In mei is de rapportage met bevindingen en aanbevelingen aangeboden aan de opdrachtgever van het onderzoek, de directeur HRM van de RUG, Marion Stolp. Het onderzoek werd uitgevoerd samen met Brita Trapman.

Afbeelding: Aletta Jacobs